Frakta stora båtar

Båtar hör hemma i hav, sjöar och floder och man kan undra vad de har på land att göra. Trots det är det ett stort behov av att kunna transportera stora båtar på land. Båtar levereras från fabriken, båtar flyttas till andra vatten när man inte har tid eller lust att segla den själv, båtar som skall repareras, eller båtar som byter ägare.

Frakta båt

Att flytta en stor båt med hjälp av lastbil är ganska praktiskt, flexibelt och säkert, dessutom relativt billigt. Man behöver bara se till att båten lastas på rätt sätt så att det inte uppstår skador av olika slag, till exempel skavning. Tänk på att vid en lastbilstransport uppstår skakningar, hopp i gupp och fartvind som båten kanske inte är byggd för. Har du en segelbåt bör man se till att masten och alla stag paketeras väl och alla lös utrustning surras väl.

Se till att transportfirman vet vad de gör och har bra utrustning samt bra lastbilar. Ett bra sätt är att fråga båtvarven vilka firmor de anlitar. Om transportdagen inte är så viktig är det lättare att få ett bättre pris eftersom transporten kan samordnas med någon returtransport. En god idé är att före avfärd fotografera båten och utsatta detaljer. Det kan vara bra att ha som bevis om en diskussion skulle uppstå.

Har man många transporter av stora båtar kan man givetvis komma till en situation där det kan löna sig att köpa sin egen lastbil. Ett bra val är då lastbilar från DAF. DAF Trucks har ett stort utbud av tunga lastbilar. Deras generalagent i Sverige är Cosmo Truckcenter. DAF har lång erfarenhet av säkerhet och kvalitet, något mycket viktigt för tunga och värdefulla laster som måste komma fram i tid och utan problem. DAF har serviceverkstäder väl spridda över hela Sverige vilket gör att även om lastbilen skulle gå sönder eller vara i behov av service finns det alltid någonstans att vända sig.