Dags att lägga i båten

Vårens ankomst innebär ju inte bara sol och värme utan även att det blivit dags att göra en massa saker, som till exempel att fixa ordning i trädgården, rusta upp motorcykeln samt att lägga i båten inför sommarens alla båtturer.

Innan man lägger i båten är det bra att gå igenom för att säkerställa att den är i gott skick. En av de allra viktigaste sakerna är så klart att kontrollera så att skrovet är sjödugligt. Ett bra tips kan också vara att se över tampar, fendrar och eventuella segel så man slipper byta dessa mitt under säsongen.

Vad gäller själva sjösättningen finns det också en del att tänka på. De allra flesta fritidsbåtar går att dra på släp. Handlar det om större båtar som skall fraktas kan det i vissa fall behövas en lastbil för att flytta dessa. En fördel med att flytta en båt på lastbil oavsett om det handlar om en större eller mindre modell är att den skyddas på ett bra sätt.

För att bättra på eller uppdatera sina båtkunskaper kan ett bra tips vara att också gå någon form av båtkurs innan båtsäsongen drar igång på allvar.