Båtutställningar

Att ställa ut sin båt låter kanske som en tokig idé. Är inte utställningar för konst eller katter? Vissa skulle kanske hävda att båtar är just konst, och när man ser båtarna som finns för beskådan på en del utställningar är man nästan böjd att hålla med. Här hittar du de mest fantastiska båtarna som tillverkas i dagens läge när båtvarv från jordens alla hörn vill vara med och visa upp sina produkter. Dessutom kan du – om du har riktigt tur – hitta gamla båtmodeller som numera bara finns på dessa utställningar samt i historieböckerna.

Båtutställning

Båtutställningar kan arrangeras på två sätt. Antingen står båtarna uppe på torra land inne i en stor lokal av något slag. Båtvarv har ofta lokaler som rymmer tiotals, om inte hundratals, båtar. På så sätt kan besökaren på båtutställningen vandra omkring bland båtarna, ställa frågor och ta sig en närmare titt på produkterna.

Den andra lösningen är en flytande båtutställning. Då ligger båtarna ute i vattnet, och besökarna måste betrakta båtarna antingen från land eller kliva ombord om de vill komma närmare. Fördelen är förstås att man får se båtarna i sin naturliga miljö – och om du har tur kanske ägaren tar med dig på en tur ut på öppet vatten.