Båtupptagning

När hösten kommer så blir det dags att ta upp båten ur vattnet, oavsett hur gärna man vill åka ut en gång till så kommer det en tidpunkt då man bara är tvungen att vintra sin båt. Framförallt så mår båten bra av för att vinterförvaras.

vinterförvaring av båt

Det är absolut roligare att lägga i båten inför sommaren än att plocka upp den för vintern, däremot är det viktigt att ta upp båten och gör i ordning den inför vinterförvaringen. Det hela gör det lättare när det är dags att lägga i båten igen och det gör att livslängden ökar så att båten håller längre. Se till att rengöra båten ordentligt innan vinterförvaringen så det inte blir mögelangrepp på den. Städa ur båten ordentligt så inget ligger och förstör eller förstörs under vinterhalvåret. Du kan låta skåp och luckor stå öppna så det ventileras bra inuti båten. Det ska även vara bra ventilation när du täckt båten så att luft kan cirkulera fritt så du slipper väta och mögel.

Se till att du plockar ur sådant som kan vara stöldbegärligt som elektronik och annat, motorn kanske du plockar med och lämnar in på service så är det gjort inför kommande säsong. Har du inte plats att förvara din utombordare så kan du kolla med båtföreningar eller annat om du kan hyra in dig på något ställe för förvaring. Att besöka båten några gånger under vintern kan vara bra för att kolla till att allt står rätt till. Du kanske måste räta till någon presenning eller vad du nu täckt din båt med.